-Advertisement-
Home Register Crop Consultant Conference Agenda

Agenda Sponsored by

CEU:  DPR (PCA, QAL, QAC), 7.0 hr.  | CCA, 14.5 hr. | INMP 2.0 hr. | AZ ESD 7.5 hr. | AZ PMD 3.0 hr.

September 16, 2021

7:00 AM | Registration / Breakfast / Trade Show

Registration / Breakfast / Trade Show open

Breakfast Sponsor

7:30 AM | Trade Show

Trade Show

CCA: 0.5 hr.

8:00 AM | Seminar

Tree Nut Pests: Managing Nut Pests in a Down Market: Where to Skimp and Where to Spend CCA: 0.5 hr. DPR: 0.5 hr. Other
David Haviland, IPM Farm Advisor, UCCE

8:30 AM | Seminar

Citrus Pests: Integrated Weed Management in CitrusCCA: 0.5 hr. DPR: 0.5 hr. Other
Sonia Rios, Subtropical Horticulture Advisor, UCCE

9:00 AM | Seminar

Grape Pests: Using Weather Stations to Manage Vineyard Pests and Maximize Pesticide ApplicationsCCA: 0.5 hr. DPR: 0.5 hr. Other
Steve Vasquez, Technical Viticulturist, Sun-Maid of California

9:30 AM | Break

Break

10:00 AM | Trade Show

Trade ShowCCA: 0.5 hr. DPR: 0.25 hr. Other

10:30 AM | Seminar

How AI Might Enhance Your ReccomendationsCCA: 0.5 hr.
Elia Scudiero Ph.D., Research Agronomist, Environmental Sciences Department, UC Riverside

11:00 AM | Seminar

Industry Sponsored Talk: AGRO-K: Leaf Sap Analysis as an Improved Test for Crop Nutrient StatusCCA: 0.5 hr.
Sean Jacobs, Technical Sales and Marketing Representative, Agro-K

11:30 AM | Seminar

Building on Basics: Biostimulants in an IPM ProgramCCA: 0.5 hr.
Surendra Dara, UCCE Entomology and Biologicals Farm Advisor

12:00 PM | CCA Lunch

Lunch

Announcement of WRCCA’s Scholarship Winners

Lunch Sponsor

1:00 PM | Seminar

Industry Sponsored Talk: Verdesian: Optimizing Drip Supplied Nutrient Management in CaliforniaCCA: 0.5 hr.
Phil Frost, Verdesian Technical Development Manager, Western USA, Verdesian Life Sciences

1:30 PM | Seminar

Grape Yield Prediction with Machine LearningCCA: 0.5 hr.
Luca Brillante, Bronco Wine Co. Chair in Viticulture, Department of Viticulture & Enology, Fresno State

2:00 PM | Seminar

Simple Ways to Drive Soil HealthCCA: 0.5 hr.
Karl Wyant, Vice President of Ag Science, Heliae Agriculture, Vice Chair, Western Region CCA

2:30 PM | Trade Show

Trade ShowCCA: 0.5 hr. DPR: 0.25 hr. Other

3:00 PM | Break

Break

3:30 PM | Seminar

State of ACP and HLB in California CCA: 0.5 hr. Other DPR: 0.5 hr. Other
Victoria Hornbaker Director, Citrus Pest & Disease Prevention Division

4:00 PM | Seminar

The Role of New and Future Varieties and Rootstocks in an IPM Program in Nut CropsCCA: 1 hr. DPR: 1 hr. Other
Moderator: Jason Scott
Panelist: Cliff Beumel, President, Agromillora Nursery
Panelist: Grant Zaiger, Plant Geneticist, Zaiger Genetics

5:00 PM | Mixer

Mixer

Sponsored by Water Right Technologies

6:00 PM | Adjourn

Adjourn

September 17, 2021

7:00 AM | Breakfast

Breakfast

Breakfast Sponsor

7:30 AM | Trade Show

Trade ShowDPR: 0.25 hr. Other

8:00 AM | Seminar

Tree Nut Pests/Diseases: New Findings on Walnut MoldCCA: 0.5 hr.DPR: 0.5 hr. Other
Themis Michaelides, Plant Pathologist, UC Davis

8:30 AM | Seminar

Grape Pests/Diseases: Powdery Mildew and BotrytisCCA: 0.5 hr. DPR: 0.5 hr. Other
Gabriel Torres, UCCE Viticulture Farm Advisor, Tulare and Kings Counties

9:00 AM | Seminar

Industry Sponsored Talk: TRICAL: Soilborne Pathogens of Row Crops: Challenges, Diagnostics, ManagementCCA: 0.5 hr.DPR: 0.5 hr. Other
Steve T. Koike, Director, TriCal Diagnostics

9:30 AM | Break

Break

10:00 AM | Trade Show

Trade ShowCCA: 0.5 hr. DPR: 0.25 hr. Other

10:30 AM | Seminar

Managing Fusarium in Strawberries
CCA: 0.5 hr.DPR: 0.5 hr. Other
Mark Bolda, UCCE Strawberry and Caneberry Farm Advisor,
Santa Cruz County

11:00 AM | Seminar

Cover Crops in California: What We KnowCCA: 0.5 hr.
Jessica Kanter, UCCE Small Farms and Specialty Crops Program, Fresno County

11:30 AM | Seminar

Industry Sponsored Talk: SQM Potassium Nitrate: A Versatile Resource in Your Fertility Toolbox
CCA: 0.5 hr.
Doug Snyder, SQM’s National Marketing Agronomist

12:00 PM | CCA Lunch

CCA Lunch
Announcement of WRCCA’s CCA of the Year & Honorarium Winners

Lunch Sponsor

1:00 PM | Seminar

Update on Proposed Pest Notification RequirementsCCA: 0.5 hr.
Roger Isom, President/CEO, Western Agricultural Processors Association

1:30 PM | Seminar

To Mix or Not To Mix: A Brief Tutorial on Chemistry in the Mix TankCCA: 0.5 hr.DPR: 0.5 hr. Other
Christopher Underwood, Head of Product Development, Custom Agronomics

2:00 PM | Seminar

Vine Mealybug in GrapevinesCCA: 0.5 hr.
DPR: 0.5 hr. Other
Kent Daane, UCCE Specialist

2:30 PM | Break

Trade ShowCCA: 0.5 hr.

3:00 PM | Seminar

Panel Discussion: Interpreting Soil and Water Reports for Nitrogen Management PlansCCA: 1 hr.FREP: 1 hr.
Jerome Pier, Chair WRCCA and Senior Agronomist Qualitech Co.
Mark Cady, FREP, California Department of Food
and Agriculture

Mark Cady, Soil Lab Agronomists

4:00 PM | Seminar

Panel Discussion: Nitrogen Utilization and ApplicationCCA: 1 hr.FREP: 1 hr.
Moderator: Fred Strauss, WRCCA
Panelists, Fertilizer Industry Representatives

5:00 PM | Adjourn

Adjourn

Agenda

2021