

Thursday September 26



1:00PM Registration

2:00PM *Getting the Most out* of Your Soil

2:30PM

How to Optimize IPM and Nutrient Management Using Aerial Drone Technology

Chris Lawson, Business Developmen Manager, Aerobotics

CE Credits: 30 Minutes; Other

3:00PM

Managing Botrytis in a Challenging Year Gabriel Torres Ph.D., UCCE Farm Advisor, Tulare County CE Credits: 30 Minutes; Other

3:30PM

The Latest in HLB and Asian Citrus Psyllid Management

Greg Douhan, UCCE Area Citrus Advisor for Tulare, Fresno, and Madera Counties

CE Credits: 30 Minutes; Other

Crop Consultant

NFERENCE

POWERED BY: MARKETING Crop Consultant



Organic WEST COAST NUT

CO-HOSTED BY:



4:00PM

Navigating Fungal Diseases emis Michailides , Professor and Plant Pathologist UC Davis

CE Credits: 30 Minutes; Other

4:30PM

Paraguat Closed Transfer System (New EPA *Guidelines for 2020)*

Charlene Bedal, West Coast Regional Manager, HELM AGRO US

CE Credits: 30 Minutes; L & R



5:00PM

Mixer/Trade Show CE Credits: 30 Minutes; Other



6:00PM Dinner

6:30PM

NOW Monitoring and Management – Current and **Future Trends**

Brent Short, Regional Technical Representative, Trécé, Inc. CE Credits: 30 Minutes; Other



7:00PM Jason Bird

Magician and Illusionist

One of the most innovative and prolific minds in the magic industry, Jason continuously advances the boundaries of magic, while powerfully connecting with his audiences.

Jason Bird will perform small group illusions during the trade show / mixer from 5-6PM

Friday September 27

Laws and Regulations: 1.50

Other: 6.00



7:00AM Breakfast / Going Above and Beyond for Your Grower – Keeping them Compliant

Patty Cardoso, Director of Grower Compliance for Gar Tootelian, Inc.



7:30AM Trade Show

8:00AM

2-Day Agenda

7.5 Hours of PCA Credit

8.5 Hours of CCA Credit

Label Update

Trécé, Inc., Helm, Sym-Agro, Inc. & Suterra CE Credits: 60 Minutes; L & R

8:50AM

Evaluation of Mating Disruption as Part of an IPM Program

Peter McGhee, Ph.D in Entomology Pacific Biocontrol Corp

CE Credits: 30 Minutes; Other



9:30AM *Update on the Sterile Insect*

Program for NOW

Houston Wilson Ph.D., Assistant Cooperative Extension Specialist, Kearney Ag. Research and Extension Center, Dept. of Entomology, UC Riverside

CE Credits: 30 Minutes; Other

10:00AM

Trade Show / Break CE Credits: 30 Minutes: Other



VISALIA CONVENTION CENTER

303 E Acequia Ave, Visalia, CA 93291

Seminars Mixer

Prizes

Meals Included

• Full Gala Dinner

Over 60 Exhibits

(Breakfast, Lunch and Snacks)

Live Entertainment

(Jason Bird, Magician and Illusionist)

11:00AM

Panel—Top Insects Plaguing California Specialty Crops— BMSB, Mealy Bugs, NOW, Spotted Wing Drosophila

David Haviland, Farm Advisor (Mealy Bugs/NOW) UC Cooperative Extension, Kern County, Kent Daane Ph.D., (SWD) Cooperative Extension Specialist, UC Berkeley, Jhalendra Rijal Ph.D., (BMSB) UCCE IPM Advisor for northern San Joaquin Valley

CE Credits: 60 Minutes; Other

12:00PM Lunch

12:20PM Label Update

12:30PM

A New Approach to IPM

Surendra Dara Ph.D., Entomology and Biologicals Advisor, University of California Cooperative Extension

CE Credits: 30 Minutes; Other

1:15PM Adjourn