Home Register Crop Consultant Conference 2019 Agenda

AGENDA

 

September 26th – 27th, 2019
7.5 Hours of PCA
Other: 5.75
Laws and Regulations: 1.75
9.0 Hours of CCA
(Tentative Agenda/Pending CE Approval)

 

September 26th, 2019

1:00 PM to 9:00PM

1:00 PM
Registration


 

2:00 PM
Getting The Most  out of Your Soil
Richard Kreps, CCA

 


2:30 PM
How to Optimize IPM and Nutrient Management using Aerial Drone Technology

Mark Dufau, Director of Business Development for AeroVironment

 

3:00 PM
Managing Botrytis in a Challenging Year
Gabriel Torres, UCCE Farm Advisor, Tulare County
CE Credits: 30 Minutes; Other
 


3:30 PM
The Latest in HLB and Asian Citrus Psyllid Management

Greg Douhan, UCCE Area Citrus Advisor for Tulare, Fresno, and Madera Counties
CE Credits: 30 Minutes; Other

 

4:00 PM
Navigating Fungal Diseases
Themis Michallides, Professor and Plant Pathologist UC Davis
CE Credits: 30 Minutes; Other
 


4:30 PM
Paraquat Closed Transfer System (New EPA Guidelines for 2020)

Charlene Bedal, West Coast Regional Manager, HELM AGRO US
CE Credits: 30 Minutes; L & R

 

5:00 PM
Mixer/Trade Show
CE Credits: 30 Minutes; Other

 



6:00 PM
Gala Dinner

A Full Gala Dinner for all of our guests followed by Entertainment.
 

6:30 PM
Future of Agriculture Chemicals in California
Speaker TBD
CE Credits: 30 Minutes; Other


 


7:00 PM
Jason Bird -  Magician and Illusionist

Jason Bird creates experiences that inspire people. He reawakens their sense of wonder and reminds them of how cool it is to be alive. In addition to the millions who have seen him on television, Jason Bird has cast his spell for audiences around the world in large theatrical venues as well as intimate settings.

Jason Bird will perform small group illusions during the trade show/mixer from 5-6PM

 

September 27th, 2019

7:00 AM to 1:00PM

7:00 AM
Breakfast / Going above and Beyond for Your Grower - Keeping them Compliant

Patty Cardoso, Director of Grower Compliance for Gar Tootelian, Inc.

 

7:30 AM
Trade Show
CE Credits: 30 Minutes; Other

 


8:00 AM
Label Update

CE Credits: 50 Minutes; L & R

 

8:50 AM
Evaluation of Mating Disruption as Part of an IPM Program
Chuck Burks USDA
Dani Casado, Ph.D. in Applied Chemical Ecology, Sutterra
Jeannine Lowrimore, Pacific Bio Control
CE Credits: 40 Minutes; Other


9:30 AM
Regulatory Impacts on California Crop Protection Industry

Matthew Allen, Director, California Government Affairs, Western Growers
CE Credits: 30 Minutes; L & R

 
 
10:00 AM
Break
 


10:30 AM
Trade Show

CE Credits: 30 Minutes; Other

 

11:00 AM
Panel-Top Insects Plaguing California Specialty Crops - BSB, Mealy Bugs / NOW / Spotted Wing Drosophilia
David Haviland (Mealy Bugs/NOW) UC Cooperative Extension, Kern County,
Kent Daane (SWD) Cooperative Extension Specialist, UC Berkeley,
Jhalendra Rijal (BMSB) UCCE IPM Advisor for northern San Joaquin Valley
CE Credits: 60 Minutes; Other
 


12:00 PM
Lunch
 

12:15 PM
A New Approach to IPM
Surendra Dara, Entomology and Biologicals Advisor, University of California Cooperative Extension
CE Credits: 30 Minutes; Other
 


1:00 PM
Adjourn